Slotsvænget 1-3 & 4

5000 Odense C

Stor rejseaktivitet
Skolen har tradition for mange skolerejser med vægt på indholdet. I børnehaveklasserne drager børnene to døgn til Givskud løvepark. 5. klasse er eleverne på deres første tur, der går til Bornholm i fire dage. I 6. klasse er de på teatertur til København med teater, ballet eller musik hver aften. I 7. klasse er vi i Norge. 8. klasse er på filmlejrskole på "Station Next" i København. I 9. klasse tager vi på teatertur til London med musicals, teater og koncerter hver aften.

 

6. klasses teatertur til København 2016

Mandag d. 14. november mødes vi på Odense Banegård Center ved billetsalget kl. 8.40. Toget kører kl. 8.54. Derefter venter København med et program, der ikke er for folk med svage hjerter. Efter et par timers afslapning i toget bryder det løs: Ved 11.00-tiden indlogeres vi på skolens stamhotel "Absalon". Vi har været gæster på hotellet i mange år og er kendt for vores hensynsfulde elever. Så kendt, at de altid gør lidt ekstra for os. Hotellet er nyrenoveret og har fået mange 1. pladser i sin kategori i både 2015 og 2016. De har lovet os nye flotte 2-3 og 4-mands værelser. Adressen er:

 

Absalon Hotel

Helgolandsgade 15

1653 København V

tlf. 33 24 22 11

 

Når vi har afleveret vores bagage, drager vi ud i byen og går ad snævre gader forbi Christiansborg og Børsen over Knippels Bro til Christianshavn, op i Vor Frelser Kirkes snoede tårn og videre til Operaen og med vandbussen hjem forbi Amalienborg, Holmen og Nyhavn, hvor vi går i land.

 

Kl. 17.45 tager vi ud og spiser og går derefter til Tycho Brahe Planetariet. Her skal vi bl.a. se ”Vores skønne planet” i det kæmpestore IMAX-format. Filmen er produceret i samarbejde med National Aeronautics og NASA og viser helt nye optagelser af jorden - bla. indfanget af astronauterne om bord på den internationale rumstation ISS.

 

Tirsdag d. 15. november. Vi begynder med morgenmad og går derefter til Statens Museum for Kunst, hvor de har lovet os en rundtur. Vores guider fortæller om billeder, skulpturer og installationer, de selv holder af.

Kl. 14.00. Når vi har spist frokost, venter der et billigt grin på Storm P. Museet på Frederiksberg. Entré 1,- kr.

Kl. 17.45 spiser vi kinesisk og går derefter til Det Kgl. Teaters Skuespilhus, hvor vi skal se en meget speciel og grænseoverskridende forestilling ”Human afvikling”, hvor spastikeren Jacob (ja, han er født som spastiker) tager os med gennem et Danmark år 2016, som en handicappet oplever det.

 

Onsdag d. 16. november. Efter morgenmaden af sted fra hotellet 9.15, hvor vi tager Metroen til Den Blå Planet, Danmarks Akvarium og går på opdagelse i en verden under havet, man sjældent oplever.

Efter en frokostbøf lægger vi vejen forbi Glyptoteket, hvor vi bl.a. skal se mumier og gravskatte fra Ægypten.

Kl. 17.30 spiser vi vegetari, og så skal vi i Glassalen i Tivoli, hvor vi skal se årets ”Crazy Christmas Cabaret”. London Toast Theatre opfører Shakin’ up Sherwood ”A theme full of what has made Britain great over the centuries… including cream teas, fish and chips, draughty medieval castles with no plumbing, and above all the kind of british hero who fearlessly and somewhat recklessly, fights, not only the nasty foreigners who try to invade our shores and the odd evil despot, but also the toughest foe of all - the english climate. Det hele foregår på engelsk – og er temmelig frækt. En stor del af publikum kommer igen år efter år og ved nøjagtig, hvad de skal sige, råbe og gøre hvornår. Alle er flade af grin.

 

Torsdag d. 17. november. Efter morgenmaden går det til domkirken ”Vor Frue Kirke” og Københavns Universitet, forbi Regensen (Danmarks ældste kollegium), gennem Købmagergade og op i Rundetårns

spiral. Kl. 11.00 slår Rosenborg Slot, som var Christian den 4.’s sommerhus, dørene op for os. Her skal vi udover kronjuvelerne også kaste et blik på Danmarks første toilet – ”Hemmeligheden” – specielt indrettet til Christian den 4. Så skal vi på strøgtur på egen hånd. Men husk: Kun på gågaderne og altid mindst to og to.

Når vi har indtaget en større tyrkisk middag kl. 17.45, går vi til Det Ny Teater kl. 19.30, hvor vi skal se og høre den anmelderroste Cole Porter-musical ”Anything Goes”.

 

 

Fredag d. 18. november. Ak, sidste dag. Når vi har pakket, går vi til Hovedbanen og springer på toget mod Odense:

 

Afgang København H.: Kl. 9.55

Ankomst Odense: Kl. 11.08

 

Københavner-turen kommer til at koste kr. 3.491,-, som vi beder jeres forældre om at indbetale på girokortet, vi sender pr. mail.

 

Vi glæder os temmelig meget!

 

Mette Frederiksen, Fritze Werenberg Marcher og Henrik Jørgensen

 

Tider

Vækning: 7.45

Morgenmad: 8.15

Foran hotel: 9.00

 

HUSK!

Sygesikringsbevis

God madpakke og drikkelse til frokosten første dag

Gode travesko (vi skal gå temmelig langt den første dag)

Varm påklædning

Kort, skak og andre spil, når vi skal hygge os

 

Lommepenge: Max. 400 kroner.


Pris: 3.491,-

 

 
 
7. klasse til Norge 2017
Lørdag d. 18. marts. Mødetid kl. 12.30 

Vi mødes på Odense Banegård Center ved billetsalget kl. 12.30 toget afgår kl. 12.51. Når vi ankommer til København H, skifter vi til S-toget mod Østerport Station til Oslo-båden Pearl of Scandinavia, der lægger fra kaj kl. 16.30 og bringer os op gennem Øresund. Inden vi forsvinder ud i Kattegat, får vi et glimt af Kronborg på den ene side og Sveriges kyst på den anden. Der er swimmingpool om bord, så husk gerne badetøj. Husk en god madpakke og noget at drikke til aftensmaden! (I kan også købe mad i skibets cafeteria, men det er dyrt).

 

Søndag d. 19. marts

Efter den imponerende sejltur mellem fjelde op gennem Oslo-fjorden ankommer vi til den norske hovedstad kl. 9.45. Her bliver vi hentet af en bus, som bringer os på en fem timer lang sightseeing rundt i Oslo. Inkl. Vigelandsparken, Fram Museet, og Nasjonalgalleriet. Undervejs stopper vi ved et cafeteria for at spise.

Ved 13.30-tiden: Afgang til fjeldet, hvor vi regner med at være fremme ved Ruten Fjellstue sen eftermiddag. Her har skolen været i 38 år, og værtsfamilien glæder sig altid til at se os. Nogle af gæsterne får givetvis et mindre slagtilfælde, når de ser 63 elever plus lærere vælte ind på hotellet. Men det plejer altid at ende med, at de glæder sig over, at der er liv og hensynsfulde elever på stedet. (Nogle familier har sågar bedt om at få værelser på hotellet, når skolen er der). Om morgenen næste dag får vi ski og støvler udleveret.

 
Husk spil, kort, bøger, bordtennisbatts/-bolde... og badetøj. Både dage og aftener er dejlige på Ruten Fjellstue: Masser af god mad, rigelig med motion og frisk luft om dagen. Og naturlig sult, træthed og ømme muskler om aftenen. Når vi har spist aftensmad, hygger vi os i pejsestuen, hvor der er tændt op. Husk at tage bøger, blade, skak, kort og andre spil med. De, der kan li' bordtennis, må gerne tage batts og bolde med, hvis de deler med os andre. Ruten Fjellstue har noget, man kalder en badestampe. Den står ude under den åbne himmel - derudover siger vi ikke mere. Det skulle da lige være, at man skal bruge badetøj i en badestampe, og at man skal rulle sig i sneen. En af dagene bliver vi – hvis vejret er til det - transporteret ned i Espedalen, hvor vi skal en tur i ”Helvete” som er kæmpegryder, der blev formet af smeltevand under sidste istid. Når vi er kommet helt nede i bunden efter nedtur med reb om maven, kan vi se op på fænomenale formationer af fuldstændig glasklart is.

Døgnets vigtigste tidspunkter på Ruten Fjellstue:
Morgenmad: Fra kl. 8.30 til kl. 10.00
Lunch (frokost): Fra kl. 13.30 til kl. 14.30
Middag: Kl. 18.30                                                                                                                                                                     


Fredag d. 24. marts

Ak, så skal vi hjem! Bussen henter os på fjeldet kl. 8.30 og afleverer os på Gardermoen Lufthavn ved Oslo, hvor vi letter kl. 13.50. 15.10 lander vi i Kastrup og iler til toget, der kører mod Kbh. H. kl. 16.54 og videre herfra kl. 17.24. Vi regner med at ankomme til Odense kl. 18.47 styrkede i såvel krop som sjæl og forhåbentlig lidt mindre blege, end da vi drog af sted.

 
HUSK:
·          Pas (eller anden offentlig legitimation med billede)
·          Det gule sygesikringsbevis
·          Bøger, blade, spil og evt. bordtennisbatts og -bolde (vi afholder en stor bordtennisturnering)
·          Madpakke til den første dag og aften
·          Solbeskyttelsescreme og solbriller
·          Flaske til drikkelse når vi skal på lange ture (en ½ l. sodavandsflaske er nok)
·          Kortspil, skak o.s.v. til om aftenen
·          Badetøj til skibet og til Ruten Fjellstue, hvor der venter en lille overraskelse
 
Lommepenge: højst 300 kroner. Der er ikke meget at købe på hotellet udover sodavand, der koster 30 kroner!. Der er dog én undtagelse: De, der vil på slalombakken på nabohotellet en enkelt eftermiddag, kan tage ekstra penge med til det. Det koster ca. 335,- norske kroner at leje støvler/ski en halv dag inkl. et liftkort.

Pris alt inkl.: 5.345,-
 
 
Adresser:
Ruten Fjellstue
N-2628 Espedal
Norge
Tlf.: 0047 61 29 73 20
Fax: 0047 61 29 73 21
www.ruten.no 
9. klasses teatertur til London 2016

 

Torsdag den 1/9 mødes vi foran billetsalget på Odense Banegård Center. 

9.B møder kl 6.35 med afgang 6.54.

9.a + S10/11 møder kl. 7.35 med afg. kl. 7.54.

Check-in i Kastrup fra kl. 10.05, Terminal 2. Afgang med Norwegian kl. 12.05 mod Gatwick, South Terminal (kl. 13.00 lokal tid), hvor vi har bustransfer til hotellet:

 

Columbia Hotel

95-99 Lancaster Gate

London W2 3NS

Nærmeste Underground: Lancaster Gate

 

Tider:

Vækkes kl. 7.30

Morgenmad 8.00-8.45

Møde foran hotel kl. 9.30

 

Når vi er kommet på plads på værelserne, samles vi foran hotellet og tager undergrunden mod centrum, hvor vi skal opleve metro-polen og spise middag.

Om aftenen kl. 19.30 tager vi i Shakespeare’s Globe som spiller for udsolgte huse hver eneste aften. Vi skal opleve ”The Amazing Story of Adolphus Tips”, som –usædvanligt for teateret -ikke er skrevet af Shakespeare: ”Imagine being told to leave your home... Imagine American soldiers occupying your house and land... Imagine being 12 and angry, with only a cat to tell your secrets to... Well it all happened (most of it anyway) in Slapton Sands, Devon, in 1944. Based on Michael Morpurgo’s novel The Amazing Story of Adolphus Tips, explodes everything we thought we knew about the D-Day landings, using music, puppetry and foolishness to tell this tale of war, prejudice and love. Tender, political and surprisingly romantic, this story speaks to us all and finally reveals the secrets the US and British governments tried to keep quiet.”

 

Shakespeare’s Globe er en nøjagtig kopi af et 1600-tals teater opført med bindingsværk og stråtag. En hel del af pladserne er ståpladser, men vi har været heldige at få siddepladser (man sidder på hårde bænke og er mere eller mindre radbrækket efter forestillingen – men slet ikke noget sammenlignet med dem, der må stå!

 

Fredag d. 2/9: Vi begynder dagen med en rask lille spadseretur. Først til Piccadilly Circus mod Buckingham Palace ad The Mall til Trafalgar Square, videre ad Whitehall, hvor vi ser The Horse Guards (Changing of The Horse Guards kl. 11.00).  Herfra til Mrs. Theresa May’s residens i 10 Downing Street – hvor hun knapt har haft tid til at indrette stuerne endnu. Til Houses of Parliament med Big Ben, Westminster Abbey og Buckingham Palace (vagtskifte kl. 12.00). Derefter til Picadilly Circus, hvor I skal spise frokost på egen hånd. I får udleveret penge til alle frokoster denne dag. I kan spise godt og billigt på f.eks. Pret á Manger (som har Londons bedste sandwiches), Itsu (lækker og meget sund japansk fastfood), Joe & the Juice (hvis det skal være dansk). eller - allerbilligst - ved at købe en sandwich/pizzaslice med vand i et af de utallige madsteder. Husk: Når I er i byen på egen hånd: altid mindst to og to.

Eftermiddag: Imperial War Museum med Holocaust afdelingen, der bestemt ikke er for sarte sjæle.

Om aftenen kl. 19.30 skal vi til Soho på Gielgud Theatre og se ”The Curious Incident of the Dog in the Night-Time”. Topanmeldt og løb med hele 5 Tony Awards sidste år. Stykket handler om det 15-årige matamatikgeni, Christopher der lider af Asbergers syndrom. naboens hund dør på mystisk vis,,, og Christopher går i gang med opklaringen.

 

Lørdag d. 3/9. Vi begynder dagen med en tur til Camden Town med et af Londons kendte gade-/gedemarkeder. Her går I på egen hånd (dog min. to og to) og spiser frokost, når I er sultne.

Om aftenen kl. 19.30 skal vi i St. Martins in the Fields og høre Vivaldi: Concerto for Two Violins in A minor, Mozart: Divertimento No 3 in F, Pachelbel – Canon and Gigue in D, Bach: Concerto for Two Violins in D minor og Vivaldi: Four Seasons. St. Martin’s in the Fields er en af Londons kendte kirker, men bruges lige så meget som koncertsal. Ligger på Trafalgar Square midt i byen.

 

Søndag d. 4/9.  Efter morgenmaden skal vi med båd ad Themsen til Greenwich med bl.a. sejlskibet Cutty Sark og The Old Royal Observatory, hvor meridianen (længdegraden med standardtiden for hele verden). Her får vi bl.a. svar på, hvorfor man overhovedet har opfundet tidszoner, længdegrader og breddegrader.  

Kl. 15.30 sådan ca. skal vi til “Speakers Corner”, hvor ytringsfriheden har vide rammer. Her diskuteres (ofte med voldsom hidsighed) politik og religion. Alle kan komme til orde, blot man ikke fornærmer kongehuset!

Om aftenen tager vi mod Themsen, hvor der afholdes ”Totally Thames Festival” med masser af liv, gøgl, restauranter og optræden lags floden. Mandag d. 5/9. Når vi har spist morgenmad, går vi gennem Kensington’s Garden og Hyde Park til den velhavende bydel South Kensington, som viser lidt om hvilken supermagt England var i 1800-tallet. Koncertsale, museer, forskning holdt til hernede under bl.a. Queen Victoria. Vi skal besøge Natural History Museum som bl.a. rummer en imponerende samling af dinosaurskeletter. Hvis nogle af jer hellere vil på det kæmpestore Science Museum, er dette også en mulighed. Vi opdeler grupperne, når vi ankommer. Begge museer er lige fantastiske.

 

om eftermiddagen videre til The Head Quarter på King's Road. Samlingen er opbygget af de to Saachi brødre, som har tjent en formue i reklamebranchen og brugt de fleste af dem på en af verdens mest grænseoverskridende, moderne kunstsamlinger. Lige nu er der en specialudstilling med The Rolling Stones.

Aften kl. 19.30 skal vi se ”Sunny Afternoon” på Harold Pinter Theatre (Panton Street) om den verdensberømte britiske rockgruppe, The Kings. Musicalen har fået masser af ros og vundet 4 Olivier priser i 2015.

 

Tirsdag d.  6/9. Om formiddagen tager vi på British Museum, der er så gigantisk, at vi kun kan nå en brøkdel. Sammen skal vi se den ægyptiske og græske samling, som er blandt verdens bedste. Derefter har I fri og kan gå på egen hånd rundt i London (dog mindst to og to).

Om aftenen kl. 19.30 skal vi se musicalen ”The Lion King”, som vist ikke behøver en nøjere præsentation. Den har spillet en del år, men er stadigvæk en eksplosion af farver, lyd og glæde.

 

Onsdag d. 7/9. Sidste dag – desværre. Bussen henter os ved hotellet kl. 9.30. Kl. 11.40 check in i Gatwick. Kl. 13.40 er vi på vej i luften med Norwegian (DY 2906). Kl. 16.30 ankommer vi til Kastrup, hvor vi tager toget mod Odense Banegård Center.

9.B ankommer 20.08.

9A + S10/11 ankommer til Odense kl. 20.35.

 

Husk: Madpakke til frokost første dag (skal spises inden vi checker ind. I kan også vælge selv at købe en sandwich efter check in – første måltid herefter er aftensmad i London), blåt sygesikringsbevis og pas (Storbritannien er ikke medlem af Schengen). Elever uden dansk pas skal huske ansøgning – vi beder forældrene kontakte Udlændingestyrelsen på tlf. 35 36 66 00.

Vi glæder os temmelig meget!

Charlotte O’Hara, John Berwick, Chris Allo, Thomas Jonassen og Henrik Jørgensen

 

Priser på London-turen 2016 alt inklusive 6769,-

Priserne teaterbilletterne varierer fra plads til plads. Det samme gør priserne på aftensmåltiderne, men alt i alt rammer vi beløbet. Er der aflysninger, finder vi andre billetter så vidt, det er muligt.