Slotsvænget 1-3 & 4

5000 Odense C

Høj rejseaktivitet
 

Skolen har tradition for mange skolerejser med vægt på indholdet. I børnehaveklasserne drager børnene to døgn til Givskud løvepark. 5. klasse er eleverne på deres første tur, der går til Bornholm i fire dage. I 6. klasse er de på teatertur til København med teater, ballet eller musik hver aften. I 7. klasse er vi i Norge. 8. klasse er på filmlejrskole på "Station Next" i København. I 9. klasse tager vi på teatertur til London med musicals, teater og koncerter hver aften.

 

 

5. klasses tur til Bornholm

Mandag den 11. september går turen til Bornholm!

Vi mødes på Odense Banegård foran biografen kl. 7.25. Vores tog kører 7.46. (Ankomst Rønne 13.50) Husk en god madpakke med frokost og eftermiddagsmad samt drikke til rejsen.

Fredag den 25. september ankommer vi til Odense Banegård kl. 12.01 - godt trætte og klar til at komme hjem…

Vandrerhjemmet i Svaneke (tlf.: 56 49 62 42) bliver vores hjem i de fem dage, og herfra udgår alle vores ture på den dejlige ø:

Mandag efter vi er ankommet og er blevet installeret på værelserne, går vi på bytur i Svaneke, hvor vi skal smage røget sild, besøge Baltic Sea glass og forbi Bolsjekogeriet.

Tirsdag sejler vi - forhåbentlig - til Christiansø. Stormer det for meget, må vi finde på noget andet.

Onsdag går turen med bus først til Østerlars Kirke, så til Rytterknægten, Ekkodalen, Dueodde og Naturbornholm, som er et naturvidenskabeligt museum.

Torsdag skal vi en tur til Hammershus, hvorfra vi spadserer til Allinge-Sandvig og til Helligdomsklipperne.

Fredag er vi desværre nødt til at stå meget tidligt op for at tage hjem. (DSB betaler rejsen, så de bestemmer også tidspunktet!)

Det er vigtigt, at eleverne har en lille taske med til vores ture, så de kan bære deres mad og drikke, som vi får på vandrerhjemmet. Herudover skal de sørge for ting som: overtøj, regntøj, fornuftigt fodtøj, tøj – både til varmt og koldt vejr – toiletsager (ikke håndklæder), små spil og lommepenge (maks. 250 kr.). Vi skal hverken tænke på soveposer eller sengelinned – de har det hele på vandrerhjemmet!

Vi glæder os meget til at komme på tur sammen med jeres børn!

 

 

6. klasses teatertur til København 2017

Mandag d. 13. november mødes vi på Odense Banegård Center ved billetsalget kl. 8.35. Toget kører kl. 8.54. Derefter venter København med et program, der ikke er for folk med svage hjerter. Efter et par timers afslapning i toget bryder det løs: Ved 11.00-tiden indlogeres vi på skolens stamhotel "Absalon". Vi har været gæster på hotellet i mange år og er kendt for vores hensynsfulde elever. Så kendt, at de altid gør lidt ekstra for os. Vi er f.eks. den eneste skole, der får rigtige luksusværelser – og ikke skoleværelser. Hotellet er nyrenoveret og har fået mange 1. pladser i sin kategori. De har lovet os nye flotte 2-3 og 4-mands værelser. Adressen er:

 

Absalon Hotel

Helgolandsgade 15

1653 København V

tlf. 33 24 22 11

 

Når vi har afleveret vores bagage, drager vi ud i byen og går ad snævre gader forbi Christiansborg og Børsen over Knippels Bro til Christianshavn og Christianskirken, hvor den meget veltalende præst Flemming Pless tager imod. Derefter op i Vor Frelser Kirkes snoede tårn, videre til Operaen og med vandbussen hjem forbi Amalienborg, Holmen og Nyhavn, hvor vi går i land.

 

Kl. 17.45 tager vi ud og spiser og går derefter til Tycho Brahe Planetariet kl 19.00. Her skal vi skal se ”Liv i universet. Jagten på liv i rummet” i det kæmpestore IMAX-format. Vi skal på rundtur i universet. Til Mars, Jupiter, Saturn med sine ismåner og videre ud gennem solsystemet til universets yderste grænse.

 

Tirsdag d. 14. november. Vi begynder med morgenmad i hotellets restaurant, hvor der er tag-selv-bord med alt, hvad mave og øje kan begære. Afsted fra hotellet kl. 9.00. Kl. 10.00 skal vi være på Experimentariet, som lige er blevet genåbnet efter en kæmpe om- og tilbygning.

Senere lægger vi vejen forbi Glyptoteket, hvor vi skal se mumier og gravskatte fra Ægypten.

Kl. 17.45 spiser vi kinesisk og går derefter til Betty Nansens Teater, hvor vi skal se og høre Susanne Biers ”Efter Brylluppet” iscenesat af Peter Langdal og med sange og musik af Tim Christensen, Mads Langer, Peter Sommer, Anne Linnet, Sys Bjerre, Eran DD og Peter A. G.

 

Onsdag d. 15. november. Efter morgenmaden afsted fra hotellet kl. 9.15 mod Storm P. Museet, hvor vi skal have et billigt grin: Entré: 1 krone!

Ved 12-tiden tager vi S-toget mod Ishøj, hvor vi skal opleve to meget aktuelle og omtalte udstillinger kl. 13.00. Først skal vi med vores guide rundt på udstillingen ”My Music” som er en blanding af musik, musikvideoer, malerier og fotos. Derefter ser vi særudstillingen med den provokerende kunstmaler Michael Kvium. Smukt på den grimme måde.

Kl. 17.45 spiser vi vegetarisk og tager derefter til Glassalen i Tivoli, hvor vi skal se årets ”Crazy Christmas Cabaret”. London Toast Theatre opfører “PlanetTrump – The Farce Awakens”. Her er en præsentation: In a Galaxy far too close for comfort, a huge orange planet threatens to destroy the known universe…. or not! 
Could this be a FAKE phenomenon?

Vivienne McKee & Co. take you to the edge of sanity and beyond with the 35th Crazy Christmas Show. Seriously silly satire, pithy parody and toe-tapping tunes plus a thrilling voyage launching you from your seats into space and across the cosmos give this show nothing less than a 500 Star rating! Prepare for a bumpy ride as…. THE FARCE AWAKENS!” Det hele foregår på engelsk – og er temmelig frækt. En stor del af publikum er stamgæster og ved nøjagtig, hvad de skal sige, råbe og gøre hvornår. Alle er flade af grin.

 

Torsdag d. 16. november. Efter morgenmaden slår Rosenborg slot dørene op for os kl. 10.00. Slottet var Christian den 4.’s sommerhus, hvor vi udover kronjuvelerne også skal kaste et blik på Danmarks første toilet, ”Hemmeligheden”, specielt indrettet til Christian den 4. Herefter går det til Regensen (Danmarks ældste kollegium) og op i Rundetårns spiral. Kl. ca. 13.00 skal vi på strøgtur på egen hånd. Men husk: Kun på gågaderne og altid mindst to og to.

Når vi har indtaget en større tyrkisk middag kl. 17.45, går vi til Det Ny Teater, hvor vi kl. 19.30 skal se og høre den anmelderroste Irvin Berlin-musical ”Annie get your Gun”.

 

Fredag d. 17. november. Ak, sidste dag. Når vi har pakket, går vi til Hovedbanen og springer på toget mod Odense:

 

Afgang København H.:                                  Kl. 10.31

Ankomst Odense:                                           Kl. 12.05

 

Københavner-turen kommer til at koste kr. 3.470,- som vi beder jeres forældre om at indbetale på girokortet, vi sender pr. mail.

 

Vi glæder os temmelig meget!

 

Charlotte O’Hara, Teresa Tashdjian, John Berwick og Henrik Jørgensen

 

Tider

Vækning: 7.45

Morgenmad: 8.15

Foran hotel: 9.00

 

HUSK!

Sygesikringsbevis

God madpakke og drikkelse til frokosten første dag

Gode travesko (vi skal gå temmelig langt den første dag)

Varm påklædning

Kort, skak og andre spil, når vi skal hygge os. For en sikkerheds skyld: Efterlad ikke penge og smykker på værelserne

NB: Ingen computere og højttalere

Samlet pris 3.470,-

 

Lommepenge: Max. 400 kroner.


Pris alt inkl.: 3.470,-

 

 
 
7. klasse til Norge 2017
Lørdag d. 18. marts. Mødetid kl. 12.30 

Vi mødes på Odense Banegård Center ved billetsalget kl. 12.30 toget afgår kl. 12.51. Når vi ankommer til København H, skifter vi til S-toget mod Østerport Station til Oslo-båden Pearl of Scandinavia, der lægger fra kaj kl. 16.30 og bringer os op gennem Øresund. Inden vi forsvinder ud i Kattegat, får vi et glimt af Kronborg på den ene side og Sveriges kyst på den anden. Der er swimmingpool om bord, så husk gerne badetøj. Husk en god madpakke og noget at drikke til aftensmaden! (I kan også købe mad i skibets cafeteria, men det er dyrt).

 

Søndag d. 19. marts

Efter den imponerende sejltur mellem fjelde op gennem Oslo-fjorden ankommer vi til den norske hovedstad kl. 9.45. Her bliver vi hentet af en bus, som bringer os på en fem timer lang sightseeing rundt i Oslo. Inkl. Vigelandsparken, Fram Museet, og Nasjonalgalleriet. Undervejs stopper vi ved et cafeteria for at spise.

Ved 13.30-tiden: Afgang til fjeldet, hvor vi regner med at være fremme ved Ruten Fjellstue sen eftermiddag. Her har skolen været i 38 år, og værtsfamilien glæder sig altid til at se os. Nogle af gæsterne får givetvis et mindre slagtilfælde, når de ser 63 elever plus lærere vælte ind på hotellet. Men det plejer altid at ende med, at de glæder sig over, at der er liv og hensynsfulde elever på stedet. (Nogle familier har sågar bedt om at få værelser på hotellet, når skolen er der). Om morgenen næste dag får vi ski og støvler udleveret.

 
Husk spil, kort, bøger, bordtennisbatts/-bolde... og badetøj. Både dage og aftener er dejlige på Ruten Fjellstue: Masser af god mad, rigelig med motion og frisk luft om dagen. Og naturlig sult, træthed og ømme muskler om aftenen. Når vi har spist aftensmad, hygger vi os i pejsestuen, hvor der er tændt op. Husk at tage bøger, blade, skak, kort og andre spil med. De, der kan li' bordtennis, må gerne tage batts og bolde med, hvis de deler med os andre. Ruten Fjellstue har noget, man kalder en badestampe. Den står ude under den åbne himmel - derudover siger vi ikke mere. Det skulle da lige være, at man skal bruge badetøj i en badestampe, og at man skal rulle sig i sneen. En af dagene bliver vi – hvis vejret er til det - transporteret ned i Espedalen, hvor vi skal en tur i ”Helvete” som er kæmpegryder, der blev formet af smeltevand under sidste istid. Når vi er kommet helt nede i bunden efter nedtur med reb om maven, kan vi se op på fænomenale formationer af fuldstændig glasklart is.

Døgnets vigtigste tidspunkter på Ruten Fjellstue:
Morgenmad: Fra kl. 8.30 til kl. 10.00
Lunch (frokost): Fra kl. 13.30 til kl. 14.30
Middag: Kl. 18.30                                                                                                                                                                     


Fredag d. 24. marts

Ak, så skal vi hjem! Bussen henter os på fjeldet kl. 8.30 og afleverer os på Gardermoen Lufthavn ved Oslo, hvor vi letter kl. 13.50. 15.10 lander vi i Kastrup og iler til toget, der kører mod Kbh. H. kl. 16.54 og videre herfra kl. 17.24. Vi regner med at ankomme til Odense kl. 18.47 styrkede i såvel krop som sjæl og forhåbentlig lidt mindre blege, end da vi drog af sted.

 
HUSK:
·          Pas (eller anden offentlig legitimation med billede)
·          Det gule sygesikringsbevis
·          Bøger, blade, spil og evt. bordtennisbatts og -bolde (vi afholder en stor bordtennisturnering)
·          Madpakke til den første dag og aften
·          Solbeskyttelsescreme og solbriller
·          Flaske til drikkelse når vi skal på lange ture (en ½ l. sodavandsflaske er nok)
·          Kortspil, skak o.s.v. til om aftenen
·          Badetøj til skibet og til Ruten Fjellstue, hvor der venter en lille overraskelse
 
Lommepenge: højst 300 kroner. Der er ikke meget at købe på hotellet udover sodavand, der koster 30 kroner!. Der er dog én undtagelse: De, der vil på slalombakken på nabohotellet en enkelt eftermiddag, kan tage ekstra penge med til det. Det koster ca. 335,- norske kroner at leje støvler/ski en halv dag inkl. et liftkort.

Pris alt inkl.: 5.345,-

 

 

8. klasse på filmskolen "Station Next" i fem dage

Filmlejrskolen på Station Next er den "fulde pakke". I et rigtigt filmstudie, sammen med fire professionelle filmfolk kommer 8. klasserne igennem en rigtig filmproduktion. 

8. klasserne laver forberedelserne hjemme på skolen over et længere forløb ved hjælp at Station Nexts online værktøj Filmlinjen.dk. En til to uger før Filmlejrskolen får skolen besøg af deres producer, som sikrer, at eleverne er bedst muligt forberedt.

Selve Filmlejrskolen er et fem dages internatophold, hvor eleverne bor på vandrehjemmet Belægningen, som er nabo til Station Next på det gamle Zentropa. På de fem dage producerer eleverne deres film under vejledning af fire professionelle filmfolk i verdens eneste professionelle filmstudie til unge!

Udover filmen laver I også mange andre mindre produktioner fx bagom film, voxpop, trailer, fraklip, plakat og grafik til web.

Det er hårdt, det er sjovt, og det giver indsigt og blod på tanden til selv at producere film hjemme i klasserne i forbindelse med andre projekter.

 
9. klasses musik- og teatertur til London 2017

Onsdag den 6/9 mødes vi foran billetsalget på Odense Banegård Center kl. 7.30. Toget kører kl. 7.51. Check-in i Kastrup fra kl. 10.05, Terminal 2. Afgang med Norwegian kl. 12.05 mod Gatwick, South Terminal (kl. 13.00 lokal tid), hvor vi har bustransfer til hotellet:

 

 

Columbia Hotel

95-99 Lancaster Gate

London W2 3NS

Nærmeste Underground: Lancaster Gate

 

Tider:

Vækkes kl. 7.30

Morgenmad 8.00-8.45

Møde foran hotel kl. 9.30

 

Når vi er kommet på plads på værelserne, samles vi foran hotellet og tager undergrunden mod centrum, hvor vi skal opleve metropolen og spise middag.

 

Torsdag 7/9: Vi begynder dagen med en rask lille gåtur. Først til Piccadilly Circus mod Buckingham Palace ad The Mall til Trafalgar Square, videre ad Whitehall, hvor vi ser The Horse Guards (Changing of The Horse Guards kl. 11.00).  Herfra til Mrs. Theresa May’s residens i 10 Downing Street – hvor hun pga. travlhed knapt har haft tid til at indrette stuerne endnu. Til Houses of Parliament med Big Ben, Westminster Abbey og Buckingham Palace (vagtskifte kl. 12.00). Derefter til Picadilly Circus, hvor I skal spise frokost på egen hånd. I får udleveret penge til alle frokoster denne dag. I kan spise godt og billigt på f.eks. Pret á Manger (som har Londons bedste sandwiches), Itsu (lækker og meget sund japansk fastfood), Joe & the Juice (hvis det skal være dansk). eller - allerbilligst - ved at købe en sandwich/pizza-slice med vand i et af de utallige madsteder. Husk: Når I er i byen på egen hånd: altid mindst to og to.

Eftermiddag: Imperial War Museum med Holocaust-afdelingen, der bestemt ikke er for sarte sjæle.

Om aftenen kl. 18.30 skal vi i Londons største og mest berømte koncerthus ”Royal Albert Hall” og opleve et af verdens bedste symfoniorkestre: Wiener Symfonikerne opfører Mahlers 6. Symfoni med kæmpe orkester – alt er udsolgt denne aften.

 

Fredag d. 8/9. Når vi har spist morgenmad, går vi gennem Kensington’s Garden og Hyde Park til den velhavende bydel, South Kensington, som ganske godt illustrerer, hvilken supermagt England var i 1800-tallet: Koncertsale, museer og forskning holdt til hernede under bl.a. Queen Victoria. Vi skal besøge Natural History Museum, som bl.a. rummer en imponerende samling af dinosaurskeletter. Hvis nogle af jer hellere vil på det kæmpestore Science Museum, er dette også en mulighed. Vi opdeler grupperne, når vi ankommer. Begge museer er lige fantastiske.

Om eftermiddagen videre til kæmpeoplevelsen Tate Modern, som sidste år blev udvidet til næsten det dobbelte. Tate Modern er Englands største museum for moderne kunst, Indrettet i gamle turbinehaller i et nedlagt kulkraftværk.

Kl. 19.45 skal vi se og høre MAMA MIA i Novello Theatre. Mon ikke vi kender et hit eller to???

 

Lørdag d. 9/9. Vi begynder dagen med en tur til Camden Town med et af Londons kendte gade-/gedemarkeder. Her går I på egen hånd (dog min. to og to) og spiser frokost, når I er sultne.

Kl. 19.30 tager vi i Shakespeare’s Globe, som spiller for udsolgte huse hver eneste aften. Shakespeare’s Globe er en nøjagtig kopi af et 1600-tals teater opført med bindingsværk og stråtag. En hel del af pladserne er ståpladser, men vi har været heldige at få siddepladser (man sidder på hårde bænke og er mere eller mindre radbrækket efter forestillingen – men slet ikke noget sammenlignet med dem, der må stå!)

Vi skal opleve ”Boudica”, som -  usædvanligt for teateret - ikke er skrevet af Shakespeare: AD 61, Britannia. On the furthest outreaches of the Roman Empire – at the very edge of the known world – rebellion is brewing. The King of the Iceni has died and his widow Boudica has tried to claim her rightful throne. For her insolence in defying Rome, the queen has been flogged, her daughters have been raped, and they have been banished from their homeland. But now, Queen Boudica has returned. And this time she has an army. She will have revenge. She will have blood. She will make Rome quake in fear.”

 

Søndag d. 10/9.  Efter morgenmaden skal vi med båd ad Themsen til Greenwich og se The Old Royal Observatory, hvor meridianen (længdegraden med standardtiden for hele verden). Her får vi bl.a. svar på, hvorfor man overhovedet har opfundet tidszoner, længdegrader og breddegrader.

Eftermiddag og aften skal vi til rockfestival “ON BLACKHEATH”, hvor vi bl.a. kan høre The Libertines, Seasick Steve, Jake Bugg, KT Tunstall, Fun Lovin’ Criminals, Tom Grennan, Black Honey, The Cuban Brothers, Cuckoolander, Idles, London Soul Choir, My Baby, Paris Youth Foundation, Stevie Parker, The Chris Holland all Stars, Vant og The Mariachis.

 

Mandag d. 11/9. Om formiddagen tager vi på British Museum, der er så gigantisk, at vi kun kan nå en brøkdel. Sammen skal vi se den ægyptiske og græske samling, som er blandt verdens bedste. Derefter har I fri og kan gå på egen hånd rundt i London (som sædvanlig dog mindst to og to).

Om aftenen kl. 19.30 KINKY BOOTS, Adelphi Theatre.  ”Kinky Boots takes you from the factory floor to the glamorous catwalks of Milan. Charlie Price, played by David Hunter (Once, One Man, Two Guvnors), is struggling to live up to his father’s expectations and continue the family business of Price & Son. With the shoe factory’s future hanging in the balance, help arrives in the unlikely but spectacular form of Lola, played by Simon-Anthony Rhoden, a fabulous performer in need of some sturdy new stilettos.”

 

Tirsdag d. 12/9. Sidste dag – desværre. Bussen henter os ved hotellet kl. 14.00. Kl. 16.00 check in i Gatwick. Kl. 18.10 er vi på vej i luften med Norwegian (DY 2906). Kl. 21.00 ankommer vi til Kastrup, hvor vi tager toget (22.30) mod Odense Banegård Center. vi ankommer kl. 0.51.

 

Husk: Madpakke til frokost første dag (skal spises inden vi checker ind. I kan også vælge selv at købe en sandwich efter check in – første måltid herefter er aftensmad i London), blåt sygesikringsbevis og pas (Storbritannien er ikke medlem af Schengen). Elever uden dansk pas skal huske ansøgning – vi beder forældrene kontakte Udlændingestyrelsen på tlf. 35 36 66 00.

Vi glæder os temmelig meget!

Henriette Johnsen, Steen Peterhänsel, Joyce Moseholm, Teresa Tashdjian Madsen og Henrik Jørgensen.

 

Pris alt inkl.: 6.963,-