Skolefritidsordningen "Strudsen"

Alle skoledage fra kl. 13.05 -16.15

Ethvert barn kan få for meget skole. Derfor har vi kun fritidsordning til kl. 16.15 på skoledage. Først og fremmest fordi børnene fortjener at have muligheden for at kunne komme hjem, lukke døren til sit værelse og være sig selv. Forældrene på skolen er et godt bevis på, at det kan lade sig gøre - også selvom en del først kommer hjem fra arbejde efter børnene. De fædre og mødre, der først er hjemme senere, har enten allieret sig med andre forældre, bedsteforældre, naboer eller med en bedstemor-/bedstefarordning. Fritidsordningen koster kr. 1250,- om måneden som også dække evt. deltagelse i Odense Musikskolen undervisningstilbud på skolen.

"Strudsen" (som er navnet på vores sfo) tilbyder børnene fra 0. - 3. klasse mange forskellige inden- og udendørs aktiviteter. Bl.a. billedkunst, håndarbejde, læsning, spil, idræt, musikundervisning og skakklub. Klokken 15.00 mødes alle børn i vores café, hvor børnene spiser deres medbragte eftermiddagsmad og fortæller historier for hinanden.

Musikundervisning hver tirsdag for 2. og 3. klasserne i sfo'en

Sammen med Odense Musikskole tilbyder vi nu gratis musikundervisning i obo, klarinet, fagot, trompet, trombone, tværfløjte og slagtøj hver tirsdag for børnene i 2. til 3. klasse (hvis der er ledige pladser også for 1. klasserne). For elever i 4. - 5. klasse dækker forældrene selv udgifterne og betaler direkte til Odense Musikskole. Fra kl. 15.30 til 16.15 spiller alle sammen i vores husorkester "HH-Winds". Samtidig kan kan børnene få privat klaverundervisning i sfo-tiden, hvor forældrene dog selv arrangerer og afregner med den pågældende musiklærer.

4. klassernes sfo "Klubben"

Børn der går i 4. klasse (eller P5 og P6) har mulighed for at fortsætte eftermiddagen i "Klubben".  Ugen byder på fodbold i gården, rundbold i Kongens Have, gemmeleg, bordtennis, ringspil om små præmier, dåsekast, skattejagt m.m. For de der trænger til hjernegymnastik, er der skak, backgammon, kinaskak, kort- og brætspil, quiz om alt muligt, globus-gættelege om alverdens lande og ikke at forglemme: banko med præmier - som er ret populært.
Der er også mange kreative aktiviteter. Der bliver arbejdet med fimo-ler, malet akvareller, lavet mad i køkkenet, lavet kollager, kreeret smykker, drager, små flyvemaskiner og meget andet.
Turene ud af huset går til bl.a. svømmehallen på Klosterbakken, Kongens Have, juleture i bymidten i december og ture til Munke Mose for at fodre ænder og lege på legepladsen. En gang om måneden hygges der i ”Klubben” med månedens film inkl. popcorn.

Skolekoret

Hver onsdag øver skolens store kor i vores musiksal - alle elever er velkomne. Koret dirigeres af LineRosenlund og deltager hvert år i forskellige arrangementer med bl.a. Odense Symfoniorkester.