Minder fra Henriette Hørlücks Skole...

"De kunne vel ikke fortælle mig vejen til Henriette Hørlücks Skole?"
"Jo, selvfølgelig. Jeg skal for øvrigt netop derhen for at hente mit barnebarn. Vi skal først ned ad Kongensgade - der lå skolen i de allerførste år i baggården til nr. 25. Senere flyttede den så hen til Kongensgade 64. Så går vi til højre ad Østre Stationsvej, ned ad Hans Tausensgade og her ligger Slotsvænget, som engang var Odense Slots køkkenhave. Nede for enden ligger tre bygninger. Det er Henriette Hørlücks Skole."
"Tusind tak for hjælpen. Farvel."

Eller:

"De kunne vel ikke fortælle mig vejen til Henriette Hørlücks Skole?"
"Hvad kalder du skolen?"
"Hørlücks…"
"Har aldrig hørt om den - skulle den ligge her i Odense?"

"Nå, og hvad synes du så om at gå på Hørlücks Skole, lille ven?"
"Åh, ved De hvad, der kan siges både for og imod."
Elev til voksen i 1969

"Morgensangen begynder. Her er danske børn og udenlandske børn, lærerne er også internationale og med forskellig baggrund. Denne morgen er der 40 grader i salen.
Børnene er forventningsfulde, og der er premiere-panik. Brandspanden er væltet, gulvet flyder med vandet, og effektive mødrenumser er på højkant for at klare situationen. Børnene synger, så taget løfter sig. Fadervor fremsiges stærkt med fynd og klem, som var det et Halfdan Rasmussen vers, og så begynder ugens morgenunderholdning.
Det her er totalteater, og man må bare give sig hen i oplevelserne. Lille Frits bliver løftet op på klaveret og fortæller en indviklet selvdigtet historie. Han er så sikker, som var han bestyrelsesformand i ØK og bliver løftet ned under bragende klapsalver."
Jane Åmund i Berlingske Tidende d. 29. august 1993

"Den dag vi kommer til at ligne andre skoler, lukker vi!"
Artikel i "Vores børn" 1994

"I min skoletid oplevede vi, at de nederste vinduer i klasseværelset var kalket til. Man regnede ganske enkelt ikke med, at skolens indre og undervisningen kunne hamle op med det, der skete uden for vinduet. Det kunne det heller ikke, og sådan skulle det ikke være på Henriette Hørlücks skole. Derfor gik vi i gang med at samle på ting, som børnene kan have oplevelser af… Man er ligesom usårlig, hvis man får nogle kunstneriske oplevelser at stå imod med. Det er noget i retning af: Kom bare an, jeg har Beethovens 9. i hovedet. Børnene skal lære, at kunst er en livsnødvendighed. Uden kunsten er livet tomt - det er den, man skal leve af og på."
Artikel i "Vores børn" 1994

"Et stort hjem i dag, er et hjem, hvor man kalkulerer med tid til børnene"
Jane Åmund i Berlingske Tidende d. 29. august 1993

Uddrag af kontaktbøgerne

Til Sørens forældre
"Deres søn Søren kan ikke læse…"
Med venlig hilsen Marie Møller

Kære frk. Møller
"Vil De være venlig at lære ham det?"
Med venlig hilsen Sørens far

Til Sofies forældre
"Deres datter lærer aldrig at låne"
Med venlig hilsen Inga Østerby