Kristeligt Dagblad fredag den 23. september 2016

Lidt for enhver smag - undtagen minimalistens

De fleste offentlige rum er kedelige, mener lederen af Hørlücks Skole i Odense. På hans egen skole er der derimod en rigdom af krinkelkroge og nips.
Politiken, lørdag den 12. august 2000

Blomster, børn og sæbespåner

Danmarks sidste privatejede privatskole har hverken ordensregler eller pædagogisk manifest. Skolens ånd og tone trives i bedste velgående mellem guldrammer og kandelabre
Fagbladet Frie Grundskoler, nr. 18, 2001

Sang og leg på nye sprog

På Henriette Hørlücks Skole i Odense gør de tingene lidt anderledes. De underviser lidt anderledes. De vælger fag lidt anderledes. Og de giver børnene en lidt anderledes opfattelse af, hvad det egentlig vil sige at gå i skole.
BT, 1999 Af Claus Henriksen

Børn tager tid

"Det er noget griseri, at børn ikke kan få adgang til deres hjem, før klokken fem om eftermiddagen."
BT, 1999 Af Claus Henriksen

Her SKAL forældrene have tid

Skoleleder Johannes Jørgensen ejer selv sin skole, den gamle Henriette Hørlücks Skole i Odense. Her findes Danmarks gladeste skolebørn, for her er det normalt at være unormal. Der hænger gyngeheste og voksmannequiner i loftet, og hver klasse har sin egen kunstudstilling
Berlingske Tidende Af Jane Åmund

Disciplin, vanvid og varm humor

Alt er tilladt - bare ikke at kede sig, lyder skoleforstander Johannes Jørgensens motto for den private Henriette Hørlücks Skole, der ligger i Odense, men har elever fra hele Fyn.
Fyns Amts Avis Af Iben Friis Jensen.

Kunstforbrug i børnehøjde

Antikt legetøj og kunst i massevis. Sådan lyder opskriften på en god skolegang på Henriette Hørlücks skole i Odense.
Forældre og børn

En stemningsfuld skole

På Henriette Hørlücks Skole får rengøringen ikke lov til at bestemme, hvordan skolen skal udsmykkes og indrettes. Det gør skoles lokaler til en meget stemningsfuld oplevelse.
Dansk Center for Undervisningsmiljø, Ulla Kjærvang

Institutioner af stor generøsitet

Der findes en særlig type institutioner. Henriette Hørlücks skole er en af dem. Det er en privat skole med særlige traditioner, en særlig ånd, og en udpræget faglighed.
Professor Peter Dahler-Larsen

En Samtale med Frøken Henriette Hørlück, der i morgen kan fejre 25 Aars Jubilæum som Skolebestyrerinde.

"… min Fader, der var pensioneret Lærer og som havde taget Ophold i Odense, skrev til mig, at der var en Skole i Kongensgade, som jeg sikkert burde søge at faa."
Den mindste. Fyens Tidende d. 13. april 1915

Minder fra Henriette Hørlücks Skole...

Min lykkelige barndom

...."Andre kunne have vanskeligt ved at forestille sig Dronning Victoria. Vi, der gik på frøken Hørlück, var ikke i tvivl."
Uddrag fra Jens Kruuses bog "Min lykkelige barndom"..

University of Cambridge  Certificeret DELF center